100 сестер в одному залі

muslim

10 лютого на сестринську зустріч в Києві, організовану Всеукраїнською асоціацією мусульманок, прийшло понад 100 жінок.

Темою зустрічі став «Зовнішній вигляд мусульманки. Хіджаб. Традиції. Мода». Лектором була Айсилу Абсатарова. Вона продемонструвала національні вбрання багатьох народів, в тому числі і українок, – це стало наочним прикладом того, що закритий одяг завжди був показником високої статусності і шанувався в Україні і не тільки. Також сестра звернула увагу на те, що в сучасному світі починає набирати обертів тенденція багатошаровості нарядів і покриття всього тіла. Провідні світові дизайнери все частіше випускають колекції із сукнями в підлогу, довгим рукавом і доповнюють образ головним убором.

«Зараз потрібна сміливість, щоб одягнутися, а не роздягнутися. Іслам же спонукає жінку до цієї сміливості, гідного зовнішнього вигляду, скромності і стриманої величності. Хіджаб – це прекрасне веління Господа, яке буде благом для будь-якої мусульманки» – говорить лектор.

Крім екскурсу в світ традиційних нарядів і сучасної моди, сестра Айсилу нагадала про деякі вимоги до одягу, відповідно до Шаріату, вказала на помилки дівчат, які намагаються наздогнатися за модою, нехтуючи умовами повноцінного покриття аурат (частини тіла, які повинні бути приховані від очей сторонніх чоловіків).

Також гостей заходу чекав майстер-клас із зав’язування хіджабу і невелика лотерея з подарунками.

Після офіційної частини жінки змогли поділитися враженнями на фуршеті, зробити пам’ятні фотографії і познайомитися одина з одною ближче.

«Ми дуже раді, що нам вдалося організувати таку зустріч для наших сестер. Дуже важливо. Щоб ми всі відчували себе однією сім’єю, знали, що у нас завжди є підтримка. Такі зустрічі допомагають згуртуватися сестринському колективу. Будемо намагатися проводити подібні заходи частіше і не тільки в Києві» – каже Президент ВАМ Юрченко Катерина.

Всеукраїнська асоціація мусульманок висловлює свою подяку всім організаторам та спонсорам лотереї.

Коментарі закриті.