Народження Ісуса

народження Ісуса

Ісус – один з п’яти Пророків, які мають найвищий ступіть почесності. Він, як і решта Посланців Бога, закликав до віри в Одного Творця та вчив не уподібнювати Господа його творінням, не уявляти Бога і не приписувати Йому якості створінь.

Кожен мусульманин має любити та шанувати Ісуса і говорити про нього лише правду, не вдаючись до вигадок та казок.

Пророк Ісус має незвичайну історію народження, адже, він не мав батька. Він народився дивовижним чином: Волею Всемогутнього Бога свята Марія завагітніла, бувши незайманою. Воістину, Бог Всемогутній:  Він створив першу людину Адама з землі та води, тобто без батька та матері, а його дружину Єву (Хавву) – з ребра Адама, тобто теж без батька та матері. І Богу легко  створити людину без батька. Мати Ісуса Марія – найкраща жінка в історії людства. Звістку про те, що в неї народиться дитина, Марії приніс архангел Гавриїл, з’явившись перед нею в людській подобі. Він сказав їй, що в неї народиться син – чистий і почесний, який буде Божим Посланником і знаменням для людей. Марія з подивом запитала: «Як таке може статися, адже мене не торкався жоден чоловік – я незаміжня і я не блудниця?!» На це ангел відповів, що Бог Всемогутній – Йому не важко створити людину без батька, і це вже визначено. Він приніс почесну душу Ісуса та вдихнув її в тіло Марії, і після цього Марія завагітніла. Коли вагітність Марії стала помітною, вона пішла від свого народу, боячись осуду, адже вона була незаміжньою. Вона народила Ісуса неподалік від міста Віфлеєм. Ісус народився через 12 століть після смерті Пророка Мойсея, в епоху правління царя Ірода. Коли він народився, Іроду повідомили, що в місті Віфлеєм з’явився хлопчик, влада якого стане більшою за його владу. Тоді Ірод наказав убити у Віфлеємі всіх немовлят. Рятуючи свого сина від загибелі, Марія з Ісусом вирушила до Єгипту, де і залишалася до смерті жорстокого тирана. На цей час Ісусу виповнилося 12 років. Марія з сином повернулися на батьківщину, до Палестини, в місто Назарет.

Хоча історія народження Ісуса передана нам через Пророка Мухаммада, але точна дата його народження нам невідома. Вона не вказана ні в Священному Кур’ані, ні в хадісах Пророка Мухаммада, мир йому.

До нас також не дійшло нічого подібного до того, щоб Пророк Ісус закликав до святкування свого народження мусульман свого часу. До того ж він ніколи не говорив абсурдних речей стосовно свого походження. Ісус закликав вірити в Одного-Єдиного Бога та виконувати Його повеління. Творець дарував йому дивовижні чудеса та особливу місію, але Ісус не є ані Богом, ані «сином Бога», тому що Богу не властиво розділятися на частини, з’єднуватися з будь-чим або вселятися у будь-що. Сам Ісус ніколи себе так не називав і не закликав інших так себе називати. Навпаки, як і всі інші Пророки, Ісус говорив, що він – лише Посланець Творця цього світу до людей, а поклоніння достойний тільки Бог.

Ісус говорив: «Увіруте в Єдиного Бога та поклоняйтеся тільки Йому. І увіруте, що воістину, я – Посланник Бога». А також він говорив, що після нього буде ще один Пророк, ім’я якого буде Ахмад, що є одним із імен Пророка Мухаммада, мир йому.

Коментарі закриті.