Як підтримати сестру по Вірі?

підтримати

Коли дівчина приймає Іслам, то на початку її шляху вона ідеалізує всіх мусульман, тому що у неї складається враження «це ж ідеальна релігія, тому і її послідовники мають бути ідеальними».

(Якщо серед читачок є сестри, які не народилися в мусульманській сім’ї, а стали мусульманками, згадайте себе в цей період. Яке відчуття навколишнього світу у вас тоді було?)

«Молода» мусульманка проходить етап відмови від звичного устрою життя, в неї можуть виникати проблеми з нерозумінням рідних та соціуму в цілому, змінюється і її зовнішній вигляд …

В цей щасливий , але й водночас дуже хиткий період, новій сестрі необхідна наша допомога та підтримка, щоб її початок шляху став легшим, а можливі розчарування в якихось людях не переносилися в ній на розчарування в Ісламі.

7 кроків, щоб підтримати сестру, яка нещодавно в Ісламі:

  1. Цікався нею. Будь на зв’язку.
    Дзвони або пиши з якоюсь періодичність, запроси зустрітися. Це допоможе ій не почувати себе самотньо чи «білою вороною».
  2. Стань для неї вчителем або знайди їй вчителя релігії.
    Дня неї все нове і в неї є жага дізнатися більше, але через недосвідченість вона не зуміє фільтрувати інформацію про Іслам. Кожній людині потрібен кваліфікований вчитель, який дасть відповіді на базові запитання. Наприклад, порадь їй курс «Я пізнаю Іслам»
  3. Познайом її з іншими сестрами.
    Проведіть час в компанії, щоб вона відчула себе частиною мусульманської спільноти.
  4. Поводься з нею, як з дитиною.
    Не залякуй, не дави, не ускладнюй їй розуміння Ісламу. Не варто одразу ж розказувати якісь дуже глибокі теми, відмінності правових шкіл і т. д. Звертай більше уваги на зрозумілі теми, які допоможуть їй відчути себе впевненіше. Дай їй фундамент, з якого вона сама почне будувати свій світогляд, опираючись на правильну зрозумілу основу.
  5. Поділися з нею халяльними місцями відпочинку, мусульманськими магазина, корисними посиланнями на мотивуючі лекції.
    Це допоможе їй скоріше прийти до дотримання релігійних обов’язків.
  6. Hijab- tutorial. Навіть якщо сестра ще не відкрила в собі бажання одягнути хіджаб, у неї все одно буде зацікавленість у такому аксесуарі, як хустка. Покажи їй кілька варіантів зав’язування хіджабу, які б личили її овалу обличчя, допоможи підібрати колір.
  7. Подарунки. На перших кроках у сестри не буде необхідних кожній мусульманці речей. Вона може не знати де їх взяти, або не матиме таких грошей, щоб одразу все придбати. Килимок для молитви, хіджаб, сукня для молитви, тасбих для зікру, сівак і т. д.
    Зроби їй подарунок, який тобі під силу. Ти навіть можеш подарувати щось зі своїх речей, якими ти не користуєшся.
    Твоя допомога буде на користь і їй, і тобі. Всі добрі справи, які мусульманка робить заради Господа, будуть важкими на вагах в День Суду.

Коментарі закриті.