Гусль (жіночі нюанси)

гусль

Гусль – це одна із умов для виконання Намазу та ряду інших речей.

Що ж це таке «гусль»?

Це повне (велике) ритуальне омовіння, яке потрібно виконати після ряду ситуацій, перш ніж приступити до Намазу, тавафу (ритуальний обхід навколо Кааби), перш ніж взяти в руки екземпляр Кур’ана чи читати його вголос , або до того, як зайти в мечеть, щоб провести в ній час. Також без гусль жінка не може вступати в інтимні відносини (статевий акт) з чоловіком.


Коли ж у жінки порушується повне ритуальне омовіння?

  • статевий акт ( вагінальний чи анальний. Будьте уважні, анальний статевий акт – це гріх навіть якщо він стається між подружжям)
  • вихід маній (сперма у чоловіка та аналогічна речовина у жінки, яка частіше за все виділяється при оргазмі)
  • менструація (хайд)
  • післяпологові виділення (ніфас)
  • пологи

Після кожної з цих обставин жінка потребує оновлення повного ритуального омовіння.


Як виконується гусль за школою імама Аш-Шафій?


Є дві обов’язкові частини ритуалу – намір «виконати ОБОВ’ЯЗКОВИЙ гусль» та промивання водою всього тіла та волосся.
Важливо зазначити, що намір робиться в момент, коли вода доторкається до тіла. Якщо ж якусь частину тіла промили до наміру, то необхідно іі промити ще раз, бо ця частина не вважається ритуально очищеною.
Вода має протікати по тілу та волоссю і вона має бути чистою і такою, яка раніше не використовувалася для обов’язкового ритуального очищення.
Всі частини тіла мають бути промиті, не можна забувати навіть про важкодоступні місця, наприклад спина чи пупок. Жіноча анатомія має свої нюанси, тому треба бути уважною і не забути ретельно промити ЗОВНІШНІ статеві органі (великі та малі статеві губи).
Якщо жінка носить сережки, то необхідно порухати ними так, щоб вода зайшла в дірочку від сережки. Якщо ж у неї є дірочки, але сережок немає, то вона не зобов’язана одягати їх для ритуалу, а просто може відтягнути трохи вухо та потерти пальцями місце дірочки так, щоб туди максимально потрапила вода.
Якщо жінка носить каблучку, то треба не забувати, що вода має протікати під нею. Її можна або зняти, або поворушити
Якщо у жінки нафарбовані лаком нігті (халяльного лаку не існує!), або у неї гелеві, акрилові нігті чи шилак, нарощене волосся чи накладні або нарощені вії, то омовіння не буде дійсним, адже по цим частинам тіла не протекла вода.
Також перепоною для води є тісто, яке застигло на руках або під нігтями, клей, лейкопластир чи різні наклейки, фарба (наприклад, гуаш або промислова), макіяж, який не пропускає воду.
До кожного ритуалу потрібно приступати зі знаннями, тому закликаємо вас, любі сестри, пройти цю тему повноцінно з компетентним вчителем.

Коментарі закриті.