Намаз – це просто!

Намаз

«Намаз – краща із справ віруючої людини» – говорив Пророк Мухаммад, мир йому. Він допомагає людині духовно зростати та робить її іман міцнішим.

Намаз – це просто, але до нього треба поставитися відповідально.

7 порад для тих, хто хоче почати виконувати Намаз:

  1. Будь-який ритуал, в тому числі і Намаз, приймається Богом лише від мусульманина(-ки), тому якщо людина цікавиться Ісламом і має намір стати мусульманином(-кою), то вона має прийняти Іслам і лише після цього ставати на молитву.
  2. Не тягни з цим! Намаз – це головний обов’язок віруючої людини. За кожну обов’язкову молитву нас чекає звіт, а пропущена молитва – це один з найбільших гріхів.
  3. Отримай знання по правилам підготовки до молитви. Існують правила омовіння, визначення часу молитви і т.д. Всі ці знання можна отримати на курсі «Я пізнаю Іслам» (слідкуй в сторіс за анонсом). Недостатньо подивитися відео на YouTube, де якась невідома дівчина демонструє свій ритуал. Є речі, які потрібно зробити до Намазу, інакше він буде недійсним.
  4. Вивчи суру «Аль-Фатіха» та «Ат-Тахіят» та перевір вимову з компетентним вчителем. Ми помітили, що розповсюдженою помилкою серед неофітів є те, що вони думають, буцімто можна читати трактування цієї сури українською чи російською мовами або, що арабська вимова неважлива, а головне щирий намір. АЛЕ ЦЕ НЕ ТАК! Основа благої, якою намаз і є, намір і правильне виконання. Неправильне читання «Аль-Фатіхи» – це гріх, а якщо при цьому сенс слів змінюється або зникає, то Намаз – недійсний.
  5. Навіть, якщо ти ще не носиш в житті хіджаб, придбай сукню для намазу, щоб бути спокійною за те, що в тебе закриті всі необхідні частини тіла. Якщо на покупку такого вбрання ще немає фінансів, то підбери речі вже з наявних (максимально довга спідниця або сукня, щоб у будь-якій вашій позі, тканина не відривалася від землі), хустина, а щоб рукава не закочувалися, по резиночці (звичайні, для волосся) на зап’ястя. – поклади ці речі біля місця вдома, де ви виконуєте Намаз, щоб не шукати кожного разу новий набір.
  6. Старайся частіше бувати в мечеті, де тобі про намаз буде нагадувати Азан, а також сестри по Вірі. В мечетях, частіше за все, є спеціальні сукні, якими можна користуватися для Намазу.
  7. За будь-якої можливості виконуй молитву колективно. Це додасть впевненості, поки ти ще не окріпла в дотриманні цього Закону Бога.

Научиться виконувати Намаз вам допоможе наш проект для жінок «Я пізнаю Іслам». Це онлайн навчання базовим релігійним знанням з компетентними вчительками.
Щоб потрапити на наступний набір, слідкуйте за нашими сторіс в інстаграм @muslimwomen_ua

Завжди з ВАМи!

Коментарі закриті.