Як пройшов День Хіджаба 2024 в Україні. Фоторепортаж

день хіджаба

Перші дні лютого мусульманки України відзначали міжнародний день хіджаба.
Особливо це актуально в часи, коли більшість народів світу відмовляється від традиційного одягу, в якому жінки завжди були покриті, а навколо хіджаба росте безліч неправдивих і негативних стереотипів.

Мусульманки стараються їх розвіювати та демонструвати істинне значення Хіджаба.

«Хіджаб – це обовʼязок кожної жінки. Він слугує захистом для неї. Незважаючи на сильну пропаганду проти нього, яка намагається показати хіджаб як утиск та щось таке, що заважає соціально активному життю, ми, мусульманки, знаємо його справжню цінність. Покрита жінка може займатися спортом, працювати, навчатися. Проблема не в хіджабі, а в стереотипному мисленні оточуючих, які остерігаються таких жінок. Наша мета кожного Дня хіджаба – висвітлити цю тему, спростувати стереотипи, познайомити суспільство з реальним станом речей» – говорить Президентка ВАМ Юрченко Катерина.

Активістки нашої Асоціації проводили масштабні заходи в молитовних приміщеннях та мечетях свої міст.

Сестри зібралися не просто провести час разом, а в котре масштабно засвідчити свою любов до шаріатського вбрання та своє право на дотримання Божих Законів в будь-якому місці на землі.

«Ми не вважаємо цей день святом, День хіджаба – це визначена мусульманками дата для того, щоб разом в один голос по всьому світі заявити про те, що хіджаб це не примус, не загроза і не пригнічення» – кажуть активістки ВАМ.

Ще більше фото ви можете побачити в нашому телеграм каналі. Приєднуйтесь та слідкуйте за новинами.

Завжди з ВАМи!

Коментарі закриті.