В Одесі відбувся ярмарок-халяль

31 березня мусульманки Одеси провели благодійний ярмарок «Гідність Ісламу». Це другий подібний захід, організований одеської філією Всеукраїнської асоціації мусульманок.

«Мусульманка теж може працювати, незважаючи на стереотипи, вона може займатися своєю улюбленою справою. На ярмарку дівчата представили свій товар, який приносить їм заробіток. Для когось це хобі, для когось основна робота. Але це показник того, що мусульманка не гноблена, а особистість, яка розвивається. До того ж, ярмарок – це хороший привід мусульманкам зібратися, зблизиться, а для когось можливість познайомитися зі своїми сестрами по Вірі або Ісламом в цілому» – говорить голова жіночої організації в Одесі, Джаміля Сокоренко.

На ярмарку було представлено великий асортимент халяль товарів – від продуктів харчування до традиційного мусульманського одягу. Функціонували майданчики з майстер-класами з зав’язування хіджабу, відкритий мікрофон «Як я прийняв Іслам», фотозони, а також концертна частина.

Важливо відзначити, що гостями ярмарку були не тільки представник мусульманської громади Одеси, але і прості одесити, які цікавляться ісламською культурою і віддають перевагу їжі, що відповідає нормам Шаріату. Однак, за словами сестри Іман, придбати халяль м’ясо не так вже й просто в Україні: «Для нас важливо харчуватися саме так, як нам звелів Творець, не порушуючи Його законів. З огляду на те, що м’ясо халяль – це правильно зарізане м’ясо і воно несе багато користі для людини, навіть немусульмани все частіше обирають його для себе. Його не знайдеш у будь-якому магазині, а в спеціалізованих не завжди є все, що хотілось би. Тому такі ярмарки можуть стати чудовим майданчиком для розвитку халяль індустрії в нашій країні, до того ж попит величезний».

Ярмарок пройшов у дружній атмосфері і навіть погода сприяла гарному настрою гостей.

У планах ВАМ в Одесі зробити цей захід традиційним і більш масштабним, щоб одесити змогли ближче познайомитися з культурою мусульман.

Коментарі закриті.