Кримські традиції в Кременчуці

В рамках проекту «Культурний діалог» в Кременчуці 21 червня відбулася зустріч, присвячена темі «Традиції гостинності та весільні традиції кримських татар».

Головним лектором стала голова кременчуцької філії Всеукраїнської асоціації мусульманок Алиме Солієва. Вона познайомила гостей з традиціями свого народу, поділилася тонкощами приготування національних страв, а також відкрила секрети гостинності та відповіла на численні запитання присутніх.

«Більшість традицій мого народу були взяті з Шарі’ата (Законів Бога) і тісно переплетені з культурною спадщиною мусульман всього світу. Саме навколо релігії формувалося більшість звичаїв, тому відновлюючи своє дотримання релігії кримські татари можуть відродити багату культуру предків» – підсумувала Алиме.

Присутні гості просто «засипали» лектора питаннями про Іслам, про роль жінки в Ісламі, про ісламські культурні традиції. Навіть після закінчення офіційної частини, Алиме продовжила відповідати на питання в неформальній обстановці за чашкою татарської кави і смачними східними солодощами.

«Радує те, що наша робота по боротьбі зі стереотипами про мусульман викликає значний інтерес в суспільстві і приносить свої плоди: люди змінюють своє ставлення до Ісламу в кращу сторону! Слава Богу, що у нас є можливість доносити людям достовірну інформацію про Іслам. І дай Аллаh ще більше сил на цьому шляху!» – поділилася активістка ВАМ, Юлія Стадниченко.

Коментарі закриті.