Мусульманки України відзначають Всесвітній день Хіджабу

акции

1 лютого мусульманки в усьому світі нагадують про важливість і красу Хіджабу – скромного одягу, що відповідає канонам Ісламу.

Всеукраїнська асоціація мусульманок також долучилася до цієї доброї традиції. Так, активістки ВАМ вийшли на центральні вулиці міст по всій Україні і порадували жінок яскравими квітами в сніжний зимовий день.

«Ми хочемо дати можливість українським жінкам познайомиться з мусульманками і побачити, що стереотипи, які склалися про нас, як про пригноблених, безправних і нещасних, далекі від реального стану речей. Більш того, сам хіджаб – це не примус чоловіка, батька або якогось іншого, а наш усвідомлений вибір і наше право. Таким одягом ми намагаємося наблизитись духовно і зовні до найкращої та найчистішої жінки всіх часів – святої Марії», – каже Президент ВАМ Катерина Юрченко.

Це вже вчетверте Асоціація організовує подібні акції. З кожним роком до них приєднуються сестри з нових міст. В цьому році в акції беруть участь Київ, Дніпро, Харків, Запоріжжя, Хмельницький, Одесса, Кременчук, Чернігів, Мелітополь, Синельниково та ряд інших міст.

Крім того, напередодні Дня Хіджабу ВАМ запустила масштабний флешмоб в соціальних мережах, а також організувала низку культурних заходів, присвячених темі скромності та жіночності.

Коментарі закриті.