ВАМ відвідали будинок дитини під Києвом

21 січня Всеукраїнська асоціація мусульманок організувала поїздку в спеціалізований Будинок Малютка в Білій Церкві. Це вже другий візит до дітей цього закладу.

Будинок дитини опікується 60 дітьми від 1 місяця до 8 років. Його характерна особливість – дітки від народження до 8 років, як здорові (найчастіше – відібрані у батьків при позбавленні їх батьківських прав), так і з серйозними захворюваннями нервової системи, ДЦП, хвороби Дауна, фізичними вадами, вродженими вадами серця, затримкою психофізичного розвитку , ВІЛ-інфікованих та інших.

Діти потребують постійної уваги, лікування, раціонального харчування, догляду. Через брак необхідних коштів, не в повній мірі забезпечується потреба в життєдіяльності дітей, які недоотримують овочі, фрукти, вітаміни. Також неможливо надати дітям-інвалідам повноцінну неврологічну та реабілітаційну допомогу через відсутність коштів на придбання необхідного обладнання та апаратури, на організацію фізіотерапевтичного кабінету, тренажерного залу, на придбання необхідних меблів.

Персонал будинку дитини складається з лікарів-педіатрів, психіатрів, логопедів, дефектологів, вихователів, нянь та медичних сестер. Вони спрямовують усі свої зусилля на те, щоб діти не відчували свого сирітства та хвороб, дарують дітям тепло своїх сердець, розвивають здібності і соціальні навички дітей з фізичними та інтелектуальними вадами, щоб в майбутньому такі діти вели повноцінне і достойне людини життя.

«Очевидно, що співробітники будинку малютки намагаються приділити увагу кожній дитині, ставляться до них, як до рідних. Але фізично в однієї нянечки не вистачає сил для того, щоб дати всім діткам з групи стільки уваги, скільки б кожній дитині хотілося. Було б дуже добре, щоб діток відвідували гості частіше, дарували їм нові емоції, дарували тепло і турботу, тому що малюкам цього не вистачає.

Сестри з ВАМ регулярно відвідують подібні заклади. Більш того, ми постараємося щоб в кожному регіоні, де є наші філії, сестри відвідували таких діточок. У цьому буде благо для них і користь нас » – каже Президент Асоціації.

Всеукраїнська асоціація мусульманок вдячна всім, хто взяв участь у благодійній поїздці. Велике спасибі за фінансову, моральну і фізичну допомогу в такій прекрасній справі.

Коментарі закриті.