День української хустки. Мусульманки України

День української хустки. Мусульманки України

Українська хустка має давню історію і є традиційним одягом для українських жінок. Хустка була маркером соціального стану жінки. Молодиці носили білі або яскраві хустки, старші жінки — темні, вдови — чорні. Незаміжні дівчата часто вив’язувались вінкоподібно.

Молодиці, жіночки та жінки в поважному віці ходили в головному уборі. Заміжні українки зовсім не з’являлися на люди з неприкритим волосся.

Мусульманки України плекають цю добру традицію скромного одягу. Практично у кожної мусульманки-українки є старовинна хусточка, яку вона отримала від бабусі чи прабабусі, та яку з задоволенням носить.

І щороку до Міжнародного дня української хустки активістки Всеукраїнської асоціації мусульманок організовують заходи та акції, щоб привернути увагу громадськості до того, що покрита голова жінки – це не щось чуже для цієї землі, а звичай , який став кодом нації.

В 2020 році дівчата, щоб привернути увагу жінок до краси хустки, організували масштабний флешмоб в соціальних мережах. Жінки з різних куточків світу демонстрували свої українські хусточки з хештегом #вамхустка.

Флешмоб став дуже популярним і зібрав значну кулькість учасниць.

Коментарі закриті.